Translate us!  

Greek Bulgarian Dutch English French German Hungarian Italian Romanian Spanish
   

RSS feed  

   

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο 5ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικών Διαδικτυακών Τόπων και η επιτροπή του διαγωνισμού ανακοινώνει τα τελικά αποτελέσματα.

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

ΘΕΣΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
3ο Γενικό Λύκειο Μυτιλήνης 87,90%
ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ 86,30%
Γυμνάσιο Λεπενούς 85,90%
ΕΠΑΙΝΟΣ 14ο Γυμνάσιο Λάρισας * 87,00%
ΕΠΑΙΝΟΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟ-ΛΥΚΕΙΟ ΦΥΛΗΣ 84,00%
ΕΠΑΙΝΟΣ 22ο Γενικό Λύκειο Αθηνών 83,50%
ΕΠΑΙΝΟΣ 3o Γυμνάσιο Αλεξανδρούπολης  «Δόμνα Βισβίζη» 83,30%
ΕΠΑΙΝΟΣ 5ο ΣΕΚ Γ΄ΑΘΗΝΑΣ 82,50%
ΕΠΑΙΝΟΣ 2ο Γενικό Λύκειο Γέρακα 81,50%
ΕΠΑΙΝΟΣ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΝΕΩΝ ΜΟΥΔΑΝΙΩΝ 80,80%
ΕΠΑΙΝΟΣ 2ο Πειραματικό Γενικό Λύκειο Αθηνών 80,30%
ΕΠΑΙΝΟΣ 1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ 78,80%
ΕΠΑΙΝΟΣ ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΣΣΙΟΠΗΣ 76,00%

ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ

ΘΕΣΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Δημοτικό Σχολείο Μεγάλης Παναγίας Χαλκιδικής 87,50%
60 Δημοτικό Σχολείο Πάτρας 81,30%
5ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΧΟΛΑΡΓΟΥ 80,80%
ΕΠΑΙΝΟΣ 4ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΙΛΙΟΥ * 88,00%
ΕΠΑΙΝΟΣ 6ο Διαπολιτισμικό & Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο
Ελευθερίου-Κορδελιού Θεσ/νίκης
78,80%
ΕΠΑΙΝΟΣ 6/θ Δημοτικό σχολείο Λουτρού 77,70%
ΕΠΑΙΝΟΣ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΟΣΣΑΣ 75,10%
ΕΠΑΙΝΟΣ ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΑΠΩΝ ΡΟΔΟΠΗΣ 73,50%
ΕΠΑΙΝΟΣ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ Ν. ΠΟΤΙΔΑΙΑΣ 72,80%
ΕΠΑΙΝΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΥΛΩΝΑΣ 71,30%
ΕΠΑΙΝΟΣ 2ο Δημοτικό Σχολείο Βροντάδου Χίου 68,20%

* Σύμφωνα με την προκήρυξη του διαγωνισμού οι δικτυακοί τόποι που βραβεύτηκαν στον προηγούμενο διαγωνισμό με μία από τις τρεις πρώτες θέσεις δεν μπορούν να λάβουν θέση από 1 έως 3.

Η βράβευση γινεται στις 8/5/2011, στα πλαίσια του

6ο Πανελλήνιου Συνέδριο των Εκπαιδευτικών για τις ΤΠΕ
«Αξιοποίηση των Τεχνολογιών
της Πληροφορίας και της Επικοινωνίας
στη Διδακτική Πράξη»

Σύρος 6, 7, 8 Μαΐου 2011

Η ιστοσελίδα του διαγωνισμού


 

Ιστοσελίδα πρώτη στην Ελλάδα!

Γράφει: Χρηστίδου Βαγγελιώ
05/05/2011

Την πρώτη θέση στον 5ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικών Διαδικτυακών Τόπων κατέλαβε η ιστοσελίδα του 3ου Λυκείου Μυτιλήνης. Η προσπάθεια, που ξεκίνησε πριν από πέντε χρόνια, αναγνωρίστηκε φέτος από τους διοργανωτές του Διαγωνισμού ως η καλύτερη ιστοσελίδα δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στη χώρα και διακρίθηκε, τιμώντας τόσο το Σχολείο όσο και τον υπεύθυνο για τη δημιουργία και συντήρησή της καθηγητή και υποδιευθυντή του Σχολείου, Ευριπίδη Χατζηπαρασκευά.

Το Διαγωνισμό διοργανώνουν κάθε χρόνο η Ελληνική Ένωση για την Αξιοποίηση των ΤΠΕ στην Εκπαίδευση και η Πανελλήνια Ένωση Εκπαιδευτικών για τις Φυσικές Επιστήμες «Μιχάλης Δερτούζος», σε συνεργασία με το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο. Στόχος του είναι η ηθική και υλική επιβράβευση των σχολικών και διοικητικών μονάδων και των εκπαιδευτικών που δημιουργούν ποιοτικές ιστοσελίδες, μέσω των οποίων παρέχονται εκπαιδευτικές υπηρεσίες υψηλού επιπέδου.
Το 3ο Λύκειο Μυτιλήνης είχε συμμετάσχει στο Διαγωνισμό και πριν από δύο χρόνια. Τότε, είχε κατακτήσει την έκτη θέση πανελλαδικώς. Φέτος, η συνεχής φροντίδα της ιστοσελίδας τη βοήθησε να «σκαρφαλώσει» στην πρώτη θέση, αποτελώντας έτσι την καλύτερη σχολική ιστοσελίδα σε όλη τη χώρα.
«Ξεκινήσαμε να φτιάχνουμε ιστοσελίδα για το Σχολείο μας πριν από πέντε χρόνια. Σκοπός μας ήταν να δημιουργήσουμε ένα διαδικτυακό τόπο, στον οποίο θα μπορούν να έχουν πρόσβαση οι μαθητές και οι καθηγητές, αλλά και οι παλιοί μαθητές μας», λέει στο «Ε» ο καθηγητής Πληροφορικής και υποδιευθυντής του 3ου Λυκείου, Ευριπίδης Χατζηπαρασκευάς, δημιουργός και υπεύθυνος για τη συντήρηση και την αναβάθμιση της ιστοσελίδας.

Το περιεχόμενο της ιστοσελίδας

Δουλεύοντας, όπως λέει, εξ ολοκλήρου στον ελεύθερο χρόνο του, εκτός ωρών μαθημάτων, προσπάθησε μέσα στο διάστημα αυτό να την εμπλουτίσει, να την αναβαθμίσει και να την κάνει όσο γίνεται πιο σύγχρονη. Έτσι, τα τελευταία τρία χρόνια η ιστοσελίδα έχει αναβαθμιστεί σημαντικά, λειτουργώντας βάσει σύγχρονων τεχνολογιών ανοιχτού λογισμικού και όντας πλέον αντάξια άλλων ιστοσελίδων, σε πανελλαδικό επίπεδο και όχι μόνο.
Στην ιστοσελίδα (http://3lyk-mytil.les.sch.gr) υπάρχουν ανηρτημένες πληροφορίες τόσο για το 3ο Λύκειο, όσο και για τον τόπο. Σε ειδικούς συνδέσμους αναρτάται εκτός άλλων εκπαιδευτικό υλικό, στο οποίο έχουν συνεισφέρει και καθηγητές Φυσικής, Μαθηματικών και Πληροφορικής, ενώ φιλοξενείται επιπλέον το blog του φετινού πολιτιστικού προγράμματος του Σχολείου, με τις εργασίες των μαθητών. Σκοπός, εξάλλου, της ιστοσελίδας είναι να παρέχει πληροφορίες για όλα τα εκπαιδευτικά προγράμματα στα οποία συμμετέχει το Σχολείο, καθώς και για τις διακρίσεις που έχει αποσπάσει σε πανελλαδικούς διαγωνισμούς.

Την Κυριακή η βράβευση
Οι διοργανωτές του 5ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικών Διαδικτυακών Τόπων έκριναν πως η ιστοσελίδα του 3ου Λυκείου Μυτιλήνης είναι η καλύτερη από όσες άλλες συμμετείχαν στο Διαγωνισμό, από όλη τη χώρα. Το πρώτο βραβείο, με το οποίο θα τιμηθεί το Σχολείο στην ειδική τελετή που θα γίνει την ερχόμενη Κυριακή 8 Μαΐου στη Σύρο, στο πλαίσιο του Συνεδρίου Εκπαιδευτικής Πληροφορικής, είναι ένα φορητό σύστημα διαδραστικού πίνακα.
«Είναι μια ηθική ικανοποίηση» αναφέρει για την αναγνώριση αυτή ο κ. Χατζηπαρασκευάς. «Έτσι κι αλλιώς, προσωπικά θεωρώ καθήκον μου το να προσπαθώ να αναδείξω με όποιον τρόπο μπορώ το Σχολείο μας.»
Αξίζει να σημειωθεί ότι, εκτός από την ιστοσελίδα, οι καθηγητές του 3ου Λυκείου διατηρούν και μια ελεγχόμενη ομάδα στο Facebook, που λειτουργεί ως σημείο συνάντησης καθηγητών και παλιών μαθητών, προκειμένου να υπάρχει πιο άμεση επικοινωνία μεταξύ τους και να μαθαίνουν οι δεύτεροι τα νέα του Σχολείου. Αυτήν τη στιγμή, η ομάδα απαριθμεί πάνω από 400 μέλη.

Από την εφημερίδα ΕΜΠΡΟΣ (www.emprosnet.gr)