Εκτύπωση

2Τη φετινή σχολική χρονιά (2016-2017) μια ομάδα μαθητών από το σχολείο μας αποφάσισε να συμμετάσχει στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό “Cansat in Greece”. Ο διαγωνισμός αυτός αποτελεί τον προκριματικό γύρο για τον αντίστοιχο Πανευρωπαϊκό “Cansat”, που διοργανώνεται από την ESA (European Space Agency). Οι μαθητές, επομένως, έχοντας ως συντονιστή ομάδας τον κ. Γεώργιο Κοντέλλη, καθηγητή Φυσικής του σχολείου μας, επιδιώκουν να συνεχίσουν τη σχολική παράδοση, αφού προηγούμενες ομάδες έλαβαν δύο φορές την 2η θέση (την μια στην κατηγορία Advanced) και 4η θέση πανευρωπαϊκά. Σκοπός του διαγωνισμού είναι να δημιουργήσουν ένα μικρό δορυφόρο, που θα εκτοξευτεί στο 1 χιλιόμετρο από το έδαφος και κατά την διάρκεια της καθόδου θα υπολογίζει τιμές πίεσης/θερμοκρασίας και θα εκτελεί άλλη μια αποστολή, επιλεγμένη από κάθε ομάδα. Ύστερα από έρευνα και συζήτηση, αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν ελεγχόμενη πτήση, μετατρέποντας το δορυφόρο σε drone με 4 έλικες.
Η ομάδα, χωρισμένη σε επιμέρους υποομάδες, εργάζεται διαδικτυακά αλλά και συναντιέται κάθε Τετάρτη μετά τη λήξη του σχολικού ωραρίου, και κάθε Παρασκευή, βράδυ. Έχουν δημιουργήσει, επίσης, προφίλ σε όλα τα social media, για να έρχονται σε επαφή με τους υποστηρικτές της ομάδας και να αναζητήσουν χορηγούς. Ένας από αυτούς υπήρξε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, που διέθεσε ένα χρηματικό ποσό, ώστε να καλυφθούν τα πρώτα έξοδα για την παραγγελία υλικών. Επίσης μέρος των εξόδων καλύφθηκε από το σχολείο.
Παρακάτω παρατίθενται τα ονόματα των συμμετεχόντων, τα link για το προφίλ της ομάδας στα διάφορα social media, καθώς και τα logo της ομάδας. Τους ευχόμαστε όλοι «Καλή επιτυχία!!!».

 


Συμμετέχοντες:

Α’ Λυκείου
Ιωσήφ Αρβανίτης    A1
Περσεφόνη Κοντέλη    Α2
Βάσω Ψάνη    Α2
Μαρία Κουρού    Α3
Κοντέλλη Μυρσίνη    Α3
Κύτελη   Τζίνα     Α3
Κύτελης   Παναγιώτης    Α3

Β’ Λυκείου
Μαρία Δάλα    Β1
Παρασκευή Σαλεσιώτη     Β1
Κλαούντια Γκιόκλαϊ    Β1
Παρίσα Κατσακούλη    Β1
Στρατής Δαλακλής    Β1
Ήλια Πανταζοπούλου    Β1
Ξενοφών Κουκούτας    Β2
Μιχαλης Χαχάλιος    Β2
Θανάσης Κρομμύδας    Β2
Ηρακλής Χατζηελενουδας    Β3


Περισσότερες πληροφορίες, νέα, ειδήσεις κλπ, για την πορεία της εργασίας της ομάδας, στις παρακάτω διευθύνσεις:
?    https://www.facebook.com/icaromenippusquadro/
?    https://twitter.com/Icaromenippus4
?    https://www.instagram.com/icaromenippusquadro/
?    http://icaromenippusquadro.tumblr.com/
?    https://www.youtube.com/channel/UCU_GoOxXxuxD9aDAZQXWjag
?    Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
?    http://icaromenippusquadro.weebly.com/