Εκτύπωση

ikyEU flag-Erasmus vect POS

 

 

 

Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ KA1 ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ & ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ

3ο Λύκειο Μυτιλήνης

2η Κινητικότητα εκπαιδευτικού προσωπικού-Σεμινάριο κατάρτισης

«E-learning in the classroom»

Παρίσι, 27/4-1/5/2015

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η 2η κινητικότητα εκπαιδευτικού προσωπικού, του σχεδίου του 3ου Λυκείου Μυτιλήνης, στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus+ ΚΑ1. Η δεύτερη κινητικότητα αφορούσε την παρακολούθηση εκπαιδευτικού σεμιναρίου με τίτλο «E-learning in the classroom».

Το πρόγραμμα αφορούσε την παρουσίαση μοντέρνων μεθόδων στην εκπαιδευτική διαδικασία σε συνδυασμό με εργαλεία ηλεκτρονικής μάθησης.

Ο βασικός κορμός του σεμιναρίου αφορούσε την παρουσίαση, εκμάθηση και εξοικείωση των εκπαιδευομένων στην χρήση του Moodle, το οποίο αποτελεί διεθνώς ένα καταξιωμένο εργαλείο δημιουργίας ηλεκτρονικής πλατφόρμας μαθημάτων για ασύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Το 2ο μέρος του προγράμματος αφορούσε την παρουσίαση ενός φιλικού προς τον χρήστη, εργαλείου ανάπτυξης ιστοσελίδων. Για το σκοπό αυτό παρουσιάστηκε και χρησιμοποιήθηκε το Weebly, που επίσης αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή σχετικά εργαλεία.

Και στα δύο αυτά εργαλεία οι επιμορφούμενοι συμμετείχαν ενεργά στην υλοποίηση σχετικών έργων στα πλαίσια του σεμιναρίου, έτσι ώστε να διαπιστωθούν και να επιλυθούν διάφορα προβλήματα ή δυσκολίες κατά την χρήση τους. Ακολούθησε παρουσίαση των έργων, αξιολόγησή τους, συζήτηση και εξαγωγή τελικών συμπερασμάτων πάνω στους τρόπου αξιοποίησής τους στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Στην κινητικότητα συμμετείχαν δύο εκπαιδευτικοί του σχολείου μας.

 

logo sch-class

Ολο το υλικό του προγράμματος στη πλατφόρμα e-Learning του σχολείου μας!