Εκτύπωση

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Περιφερειακή Διευθύντρια Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης Βορείου Αιγαίου εκφράζει θερμότατα συγχαρητήρια στα μέλη των ποδοσφαιρικών αντιπροσωπειών του 3ου ΓΕΛ Μυτιλήνης και του ΓΕΛ Μύρινας που συμμετείχαν στον τελικό αγώνα της α΄ φάσης των Πανελλήνιων Σχολικών Αγώνων Λυκείωνγια το άθλημα του Ποδοσφαίρου (σε επίπεδο Νομού).

Ο αγώνος, ο οποίος διεξήχθη στο Γήπεδο Θερμής, έληξε 0-0, ενώ στη διαδικασία των πέναλτι προηγήθηκε το 3ο ΓΕΛ Μυτιλήνης με αποτέλεσμα 4-3, κατακτώντας τη νίκη.

 

2014-04-02 11.41.20Πέρα από την εντυπωσιακή αγωνιστική παρουσία και την άψογη φυσική κατάσταση των νεαρών αθλητών, ιδιαίτερη αίσθηση έκανε το αθλητικό ήθος και η προσήλωσή τους στους κανονισμούς του παιχνιδιού, γεγονός που πραγματικά τιμά τους ίδιους, τις οικογένειές τους, καθώς και τους προπονητές, τους αθλητικούς παράγοντες και, φυσικά, τους εκπαιδευτικούς των σχολικών τους μονάδων που φρόντισαν να τους εμφυσήσουν υψηλά ιδεώδη.

Η συνολική παρουσία αυτών των μαθητών καθ? όλη τη διάρκεια του αγώνα θα μπορούσε να αποτελέσει το καλύτερο παράδειγμα προς μίμηση ακόμα και για επαγγελματίες ποδοσφαιριστές. Εάν αναλογιστούμε ότι, το ποδόσφαιρο αποτελεί ίσως μία από τις πλέον διαδεδομένες και περισσότερο δημοφιλείς ?ανά τον κόσμο- μορφές αθλητισμού-παιχνιδιού-ψυχαγωγίας, θα μπορέσουμε να κατανοήσουμε τον αντίκτυπο που έχει στην προσωπικότητα και τη συμπεριφορά κάθε οπαδού. Ένα τεράστιο και ειλικρινές μπράβο λοιπόν στα παιδιά αυτά που κατάφεραν να ξεχωρίσουν περνώντας συγχρόνως και ένα ηχηρό μήνυμα: Η κατάκτηση της κορυφής απαιτεί θυσίες και τόλμη, δίχως, ωστόσο, να παραβλέπουμε την ποιότητα, την άμιλλα και τον -καλώς εννοούμενο- συναγωνισμό.  

 

                                                                                                              Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΤΡΙΑ

                                                                                                       Π. & Δ. ΕΚΠ/ΣΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

 

 

                                                                                                                ΜΑΡΙΑ Χ. ΠΑΠΑΔΑΝΙΗΛ

2014-04-02 11.42.52