Εκτύπωση

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ

ΕΠΕΤΕΙΟΥ 8ΗΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 1912

ΤΡΙΤΗ 8 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2016

ΩΡΑ 7.00 : Θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες όλων των εκκλησιών της πόλης. ΩΡΑ 8.00 : Η Στρατιωτική Μουσική της 98 ΑΔΤΕ θα παιανίζει, κατά μήκος των οδών της πόλης της Μυτιλήνης, θούρια και εμβατήρια.

ΩΡΑ 9.15 : Μεταφορά με πομπή της Εθνικής Σημαίας από το Παλαιό Δημαρχείο Μυτιλήνης στο Φρούριο της πόλης, με τη συμμετοχή τιμητικού Στρατιωτικού Αποσπάσματος. Όταν η πομπή φθάσει εμπρός στο ξενοδοχείο «Γαλάζια Θάλασσα», ο Δήμαρχος Λέσβου θα καταθέσει στεφάνι στην προτομή του Ναυάρχου Παύλου Κουντουριώτη, ελευθερωτή της πόλης. Μετά την κατάθεση στεφάνου, θα συνεχιστεί η πορεία προς το Φρούριο, όπου θα γίνει επίσημη έπαρση της Σημαίας. Την πομπή στην οποία θα προηγείται ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο, θα συνοδεύουν οι Αρχές της πόλης, οι εν ενεργεία και Απόστρατοι Αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας και του Λιμενικού Σώματος, οι Προϊστάμενοι των Δημοσίων Υπηρεσιών, οι Πρόεδροι και Προϊστάμενοι των Ν.Π.Δ.Δ., Ν.Π.Ι.Δ. και Οργανισμών, οι Δ/ντές Τραπεζών, οι Εφεδροπολεμιστικές και Αντιστασιακές Οργανώσεις, οι Επιστημονικοί και λοιποί Σύλλογοι και τα Σωματεία της πόλης.

ΩΡΑ 10.30 : Επίσημη δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό και εκφώνηση του Πανηγυρικού της ημέρας από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών και Διοικητικών Υπηρεσιών κο. Ευστράτιο Τζιμή.

ΩΡΑ 11.15 : Επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο Πεσόντων στο «Κιόσκι» και κατάθεση στεφάνων από τον Εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, την Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, το Στρατιωτικό Διοικητή, το Δήμαρχο Λέσβου, τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αιγαίου, τους Διοικητές των Σωμάτων Ασφαλείας και του Λιμενικού Σώματος, τις αντιπροσωπείες των Αποστράτων Αξιωματικών, τις αντιπροσωπείες Αναπηρικών   και   Εφεδροπολεμιστικών   Οργανώσεων,   καθώς   και   από   αντιπροσωπείες   μαθητών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και φοιτητών του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

ΩΡΑ 12.00 : Θα πραγματοποιηθεί στην Προκυμαία παρέλαση των Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου, των Αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης, των τοπικών Πολιτιστικών Συλλόγων, των μαθητών και μαθητριών των σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, των αναγνωρισμένων Εθελοντικών Οργανώσεων, καθώς και τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων με τη συμμετοχή της Στρατιωτικής Μουσικής καθ όλη τη διάρκεια της παρέλασης.

ΩΡΑ 17.00 : Υποστολή της σημαίας, με συμμετοχή της Στρατιωτικής Μουσικής.

Παράλληλες εκδηλώσεις

Τελετάρχες ορίζονται ο εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής κος Μακαρώνης Στυλιανός και ο υπάλληλος του Δήμου Λέσβου κ. Χατζημαλλής Αργύρης.

Ο Δημαρχών Αντιδήμαρχος

Ευστράτιος Τζιμής