Εκτύπωση
 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

 

    ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                  

ΠΕΡ/ΚΗ Δ/ΝΣΗ Π & Δ ΕΚΠ/ΣΗΣ Β. ΑΙΓΑΙΟΥ                         Μυτιλήνη   23/10/2014

Δ/ΝΣΗ Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ Ν. ΛΕΣΒΟΥ

       3ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ                          

                                                                                             

Ταχ.Δ/νση              : Στρ Μυριβήλη 106

Ταχ.κώδικας           : 81100

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

erasmus schoolΤο 3ο Λύκειο Μυτιλήνης, συνεχίζοντας την παράδοση της υλοποίησης Ευρωπαϊκών προγραμμάτων, έχει επιλεγεί από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ), που είναι η Εθνική μονάδα υποστήριξης του Ευρωπαϊκού Προγράμματος ERASMUS + να συμμετάσχει σε δύο σχέδια που αποτελούν προτάσεις εκπαιδευτικών του Σχολείου.

Το πρώτο πρόγραμμα αφορά στην κινητικότητα εκπαιδευτικών με κωδικό ΚΑ-1 και θέμα «Teachingforthe 21thCentury», αποτελεί πρόταση του καθηγητή πληροφορικής και Υποδιευθυντή του Σχολείου κ. Χατζηπαρασκευά Ευριπίδη και προβλέπει την επιμόρφωση 4 εκπαιδευτικών του Σχολείου στη Γαλλία και στην Τσεχία, σε θέματα σύγχρονων μεθόδων διδασκαλίας μαθημάτων με τη χρήση των Νέων Τεχνολογιών στην Πληροφορική και την Επικοινωνία.

Το δεύτερο πρόγραμμα αφορά στην δημιουργία ενός 3DComputerGameπεριπέτειας και δράσης, σχετικά με τις περιπέτειες ενός ευρωπαϊκού ήρωα και θα βασίζεται σε ιστορικά , λογοτεχνικά ή μυθικά πρόσωπα ηρώων της κάθε χώρας, που οι ίδιοι οι μαθητές θα δημιουργήσουν και θα αναδείξουν, μαθαίνοντας ταυτόχρονα μέσα από αυτό, ενώ διερευνούν το παιχνίδι και αλληλεπιδρούν με τους χαρακτήρες του παιχνιδιού.

Το σχέδιο αυτό κατηγορίας ΚΑ-2 αποτελεί πρόταση του καθηγητή Φυσικής του Σχολείου μας κ. Γιώργου Κοντέλλη και προβλέπει τη συνεργασία του 3ου Λυκείου Μυτιλήνης με ένα Σχολείο της Ισπανίας και ένα της Λιθουανίας.

Το Σχολείο μας αξιολογήθηκε από το ΙΚΥ μεταξύ των 17 από τα 43 που υπέβαλαν προτάσεις να πραγματοποιήσει το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα σαν συντονιστικό Σχολείο.

Επίσης η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων του 3ου Λυκείου Μυτιλήνης συγχαίρουν το μαθητή της Γ τάξης Καβαρνό Ευστράτιο, ο οποίος πετυχαίνοντας της υψηλότερη βαθμολογία μεταξύ των συνυποψηφίων του στην κατηγορία των ταλέντων, πέτυχε την εισαγωγή του στη Σχολή Καλών Τεχνών Φλώρινας. Ο Διευθυντής και οι Καθηγητές, του εύχονται να πραγματοποιήσει τα όνειρά του στη σχολή της επιλογής του και να είναι πάντα χαρούμενος και ευτυχισμένος μέσα από την Τέχνη του.

                                                                                                                                           Ο Διευθυντής

ΜΙΧΑΗΛ ΚΑΠΙΩΤΑΣ

Φυσικός-Περιβ. Χαρτ/φος-Msc